Ruska "čestitka" Turcima - rampa građevincima

Ruska vlada je usvojila listu različitih aktivnosti koje će od 1. januara 2016. godine biti zabranjene organizacijama koje su pod kontrolom Turske.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 31.12.2015.

09:36

Default images
(Foto: Thinkstock.com)

Prema saopštenju ruske vlade, na listi zabranjenih aktivnosti su izgradnja zgrada, poslovi inženjerskih struktura, specijalizovanih građevinskih radova, zatim radovi u oblasti arhitekture, dizajna i inženjeringa, tehničkog testiranja, istraživanja i analize.

Biće zabranjene i aktivnosti turskih turističkih agencija, zatim aktivnosti hotela i drugih mesta za privremeni boravak, kao i usluge povezane za potrebama države i opština.

Rusija je, kako navodi britanska agencija Rojters, uvela ekonomske sankcije Turskoj nakon što je zvanična Ankara 24. novembra oborila ruski borbeni avion na sirijsko-turskoj granici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

8 h

Podeli: