Bajden šopingovao, Rimljani "poludeli"

Šoping američkog potpredsednika Džoa Bajdena u Rimu nije dobro seo delu lokalnih stanovnika.

Svet

Izvor: B92

Subota, 28.11.2015.

14:25

Default images
(Foto: Beta/AP)

Lokalni dnevnik protestovao je u subotu zbog toga što je grad bio paralizovan radi Bajdenove bezbednosti. Bajden je doputovao u dvodnevnu posetu Rimu u četvrtak iz Hrvatske. U petak se sastao sa italijanskim premijerom Mateom Renzijem i vatikanskim ministrom spoljnih poslova, nadbiskupom Paulom Galagherom, a kasnije je uživao u opuštenom boravku u italijanskoj prestonici sa svojom suprugom.

Messaggero piše da teško naoružane američke snage i italijanska policija nisu dozvolili običnim turistima i stanovnicima da uđu u Via dei Condotti - poznatu ulicu sa prodavnicama visoke mode - kako ne bi smetali Bajdenu i njegovoj supruzi koji su bili u ekskluzivnom butiku Ermenogilda Zegne.

U uvodniku na naslovnici protestuje se zbog tretiranja Večnog grada "poput Bogote. Ili poput Karačija. Ili poput bilo koje druge prestonice kolonijalnog sveta" gde svakodnevni život mora stati kako bi se ugodilo hirovima stranih dostojanstvenika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

8 h

Podeli: