Atina na dohvat ruke trećoj tranši pomoći

Grčka i njeni kreditori su blizu postizanja dogovora o uslovima koje će zvanična Atina morati da ispoštuje ako želi da dobije novu tranšu pomoći, javlja AP.

Svet

Izvor: B92

Petak, 27.11.2015.

14:48

Default images
(Foto: Beta/AP)

Portparolka Evropske komisije, Mina Andrejeva, izjavila je da su se obe strane "dogovorile o drugom setu prekretnica", kao i da će po okončanju izrade detalja biti odblokirana isplata finalnih milijardu evra, što će, kako ocenjuje AP, omogućiti i sprovodjenje revizije aktuelnog programa pomoći kako bi se utvrdilo da li Grčka ispunjava uslove.

"Ključni deo prve revizije je implementacija penzionih reformi", izjavila je Andrejeva.

Grčkoj je već ove nedelje odobrena isplata kredita u visini od dve milijarde evra, a trenutno pregovara o dodatnim ekonomskim merama potrebnim za dobijanje još milijardu evra, navodi američka agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

11 h

Podeli: