Šta je Orban jedini potpisao sa Kinom?

Mađarska je saopštila da će početi da izdaje obveznice u juanima u saradnji s Bankom Kine kako bi privukla više investitora iz Azije.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 25.11.2015.

15:19

Default images
Foto: Beta/AP

Premijer Mađarske Viktor Orban potpisao je u Budimpešti sporazum o tome s predsednikom Banke Kine, jednom od pet najvećih kineskih komercijalnih banaka.

"Mađarska će biti prva zemlja u Centralnoj i Istočnoj Evropi koja će izdavati obveznice u juanima", saopštilo je mađarsko ministarstvo ekonomije, ne navodeći detalje o tome kada će početi emisija obveznica u juanima.

Ministarstvo je navelo da će taj dogovor omogućiti kompanijama i finansijskim institucijama iz Mađarske i regiona da dobiju zajmove s kineskih tržišta.

Banka Kine je prošle godine otvorila kancelariju u Budimpešti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

10 h

Podeli: