Kina spremna za zajedničku firmu sa Evropom

Kina predlaže formiranje finansijske kompanije koja bi finansirala projekte u zemljama centralne i istočne Evrope, izjavio je danas kineski premijer Li Kećijang

Svet

Izvor: B92

Utorak, 24.11.2015.

19:07

Default images
Foto: Thinkstock.com

U obraćanju liderima 16 zemalja centralne i istočne Evrope, na samitu u kineskom gradu Sudžou, Li je rekao da je zvanični Peking "spreman da sarađuje sa svim stranama na istraživanju mogućnosti uspostavljanja zajedničke (16+1) finansijske kompanije koja bi podržala saradnju".

"Možemo obezbediti finansijska sredstva za zemlje centralne i istočne Evrope u skladu sa našim potrebama. Sve dok ovi projekti koriste kineske proizvode i kinesku opremu, Kina je spremna da osigura finansijsku podršku po niskim troškovima", poručio je Li.

Prema njegovim rečima, najveća kineska banka, Industrijska banka, kao i komercijalna banka Kine i Eksport-import banka, imaće vodeću ulogu u podsticanju kreditiranja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: