Svet

Sreda, 04.11.2015.

09:25

Amerikanci strahuju, "obrisaće" ih Lidlova oluja

Nemački lanac maloprodaje Lidl preuzeo je Evropu, a sada cilja i na Sjedinjene Američke Države.

Izvor: B92

Default images
Foto: B92

Lidl, koji planira osvajanje tržišta SAD u 2018. godini, nudi velike popuste na namirnice, aparate za domaćinstvo i nameštaj, piše Biznis insajder.

Kako Lidl planira da se proširi na SAD, trgovce to svakako treba da zabrine, posebno one koji se trenutno bore sa krizom, i one koji imaju tradicionalne radnje.

Volmart bi trebalo najviše da se brine, jer bi mogao da oseti najveći pritisak pošto će Lidlove prodavnice biti slične veličine, visoko konkurentne, uz jako i relevantno iskustvo.

Mnogi američki prodavci biće primorani da smanje svoje cene kako se Lidl bude širio, smatra direktor jedne firme koja posluje „na malo“.

„Lidl će obezbediti izvoz, što će dovesti do toga da veliki broj trgovaca smanjuje cene kako bi ostali konkurentni“, dodao je ovaj šef.

Lidl i njegov konkurent Aldi su najveći lanci u Velikoj Britaniji, zbog čega su nacionalni supermarketi bili prinuđeni da dramatično smanje cene i da smanje broj radnika kako bi bili konkurentniji.

Prodaja u Lidlu je povećana za 16 odsto za tri meseca, u periodu koji se završio 13. septembra, dok je prodaja u ostalim većim marketima u Velikoj Britaniji zabeležila pad.

Direktor lanca Aldi, drugog po veličini u Britaniji rekao je da je „Lidl najgora oluja maloprodaje u istoriji“.

„Lidl će imati jedinstvenu ponudu koja će se razlikovati od bilo koje druge na tržištu. Kupcima će ponuditi najkvalitetnije proizvode po najnižim mogućim cenama i najboljim lokacijama“, rekao je potparol Lidla u SAD.

Ovaj lanac već ima 10.000 prodavnica u 26 evropskih zemalja, a očekuje se da će generisati oko 84 milijarde dolara u prodaji u Evropi u 2015. godini.

Lidl je postao pretnja industriji namirnica zbog svojih ludo jeftinih cena i naglaska na svežoj hrani.

Njihove prodavnice su male, lako se kupuje, na dobroj su lokaciji i ističu ključne kategorije kao što su sveži proizvodi i pripremljena hrana. Ponuda je postavljena tako da je kupcima dostupno baš ono što žele i što im nedostaje u tradicionalnim radnjama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: