Vals: Beznađe, svađe moraju da prestanu

Francuski premijer Manuel Vals je najavio da će država uložiti tri milijarde evra u naredne tri godine u poljoprivredu i doneti nove mere podrške tom sektoru.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 03.09.2015.

19:30

Default images
Foto: Beta/AP

Vals je, posle susreta sa predstavnicima poljoprivrednika koji su protestovali i blokirali Pariz, rekao da će "sve biti preduzeto kako bi se omogućilo poljoprivrednicima da dostojno žive od svog rada".

"Poljoprivredni sektor se suočava se beznađem. Svi koji rade u tom sektoru moraju da se ujedine. Sve svađe moraju da prestanu i neophodno je da radite u zajedničkom interesu", dodao je Vals, preneo je Figaro.

Premijer je pred okupljenim novinarima rekao da će osnažiti plan podrške, jer seljacima ne treba pomoć, pošto žele cene koje verno odražavaju njihov rad. "Treba sprečiti pad cena", dodao je on.

Francuska vlada namerava i da povećava urgentne kredite, preneo je Figaro.

Francusku prestonicu, Pariz, zakrčili su na nekoliko sati poljoprivrednici sa više od 1.700 traktora, nezadovoljni merama vlade za zaštitu domaćih proizvođača, donetim u julu ove godine, i smatraju da zbog jeftinog uvoza i visokih državnih nameta ne mogu da konkurišu nemačkim, a još manje istočnoevropskim i drugim proizvođačima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

11 h

Podeli: