Mladi Grci sutra će zaokružiti OXI

Dan uoči referenduma u Grčkoj rezultate je teško predvideti. Ako slušate Ciprasa, sa “ne”, Grci će živeti dostojanstvenije. Izgleda da mu mladi veruju.

Svet

Izvor: B92

Subota, 04.07.2015.

09:19

Default images
Foto: Beta/AP

Pojedine agencije objavljuju rezultate anketa, a prema poslednjim glasači su potpuno podeljeni - podjednako je onih koji smatraju da sadašnje uslove kreditora na referendumu treba odbiti i tražiti povoljnije uslove, i onih koji, u suštini, smatraju da je bolje promeniti vladu da bi se došlo do kompromisa sa kreditorima

Uoči referenduma, grčka agencija Ipsos objavila je rezultate ankete, prema kojoj bi 44 odsto građana prihvatilo uslove međunarodnih kreditora, dok se 43 odsto tome protivi.

Takođe, oko 12 odsto građana neopredeljeno je po tom pitanju, o kome treba da se izjasne na referendumu u nedelju.
Screenshot/ Public Issue
Ipak, gledajući po starosnoj strukturi "da" bi izglasali samo građani starosti od 55 godina i više (njih 47%). Istovremeno, slušajući mlade od 18 do 24, biće to jedno veliko “ne”. Naime čak 71 odsto mladih u tom uzrastu zaokružiće "ne”.

Istraživanje je rađeno telefonskom anketom a ispitano je 1.053 odraslih širom države. .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: