Istina je - Italija kaska za Nemačkom

Italijanska ekonomija pokazuje znake oporavka, ali je zbog još uvek krhkih ekonomskih prilika potrebne nastaviti sprovođenje ambicioznih reformi.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 26.05.2015.

15:37

Default images
Foto: Thinkstock

"Privredna aktivnost u Italiji je porasla, mada i dalje zaostaje za prosekom evrozone u celini", izjavio je guverner Italijanske centralne banke Injacio Visko tokom generalne skupštine Italijanske centralne banke.

Povećanje izvoza i unutrašnje tražnje podstiču rast privrede, koji je u prvom tromesečiju dostigao 0,3 odsto posle tri godine recesije, prenosi AFP.

Ali, aktivnost na planu inovacija je manje živa nego u ostalim razvijenim evropskim državama.

Zaostajanje u tom pogledu, posebno za Nemačkom, naglašeno je u industrijskim sektorima, dodao je guverner.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

21 h

Svet

Uvode još jedan porez: "Preterujete..."

U Nemačkoj će se uvesti porez na skupljanje povratne ambalaže. Tako više mnogi ne mogu da skupljaju flaše i limenke do mile volje i da ih vraćaju za novac, a da ništa od toga ne moraju dodatno da plate.

9:08

7.5.2024.

1 d

Podeli: