Kriza u Rusiji, natalitet raste

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je zakon o amandmanima na federalni budžet za 2015. godinu, kojima se predviđaju izmene budžetskih prihoda i rashoda.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 21.04.2015.

08:09

Default images
Foto: Beta, AP

Predsednik je takođe potpisao zakon o izmenama i dopunama budžeta Fonda a socijalno osiguranje i Fonda za zdravstveno osiguranje, navodi se na sajtu Kremlja.

Predviđeno je smanjenje budžetskih prihoda za 19,2 milijarde rubalja (352 miliona evra), zbog prognoziranog smanjenja obima plata u 2015. godini. Rashodi Fonda socijalnog osiguranja porašće za 8,6 milijardi rubalja zbog povećanja nataliteta u 2014. godini. Deficit fonda biće 27,8 milijardi rubalja.

Smanjenje prihoda Fonda zdravstvenog osiguranja biće 12,5 milijardi rubalja, a biće smanjeni i rashodi.

U osnovi, smanjenje će uticati na troškove u vezi sa funkcionisanjem Fonda. Troškovi u vezi sa pružanjem zdravstvene zaštite građanima neće biti smanjeni, čak se predviđa dodatno finansiranje troškova u vezi s promenom deviznog kursa prilikom uvoza lekova, medicinskih sredstava i potrošnog materijala, precizira se u izveštaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

10 h

Podeli: