Bunt kod investitora BG na vodi

Nekoliko stotina južnoazijskih radnika imigranata održalo je danas protest u srcu finansijske oblasti Dubaija, tražeći veće plate.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 10.03.2015.

17:33

Default images
Muhamed Alabar (B92, arhiva)

Radnici obučeni u zelena građevinska odela i sa šlemovima, privremeno su blokirali saobraćaj i viđeni su kako pregovaraju sa policijom.

Oni zahtevaju veće plate za rad na Fontani pogleda, gde se po projektima preduzeća Emar propertis grade luksuzni stanovi.

Lokalni mediji Ujedinjenih Arapskih Emirata javili su da je policija okružila radnike, ali da niko nije uhapšen, prenosi AP. Policija Dubaija je saopštila na Tviteru da su stigli za manje od sata i shvatili da je završeno okupljanje radnika koji su tražili nagrade za svoj rad.

Firma Emar propertis nije želela ništa da kometariše.

Podsetimo, vlasnik Emar propertisa je Muhamed Alabar koji se pominje kao investitor projkata Beograd na vodi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

5 h

Podeli: