Kreditni rejting Indije stabilan

Američka rejting agencija Standard i Purs (S&P) povisila je prognozu kreditnog rejtinga Indije na "stabilnu".

Svet

Izvor: B92

Petak, 26.09.2014.

13:49

Default images

Ocena je bolja zbog, kako je saopšteno, porasta izgleda za sprovođenjem ekonomskih reformi pod vladom novog premijera Narendre Modija.

Iako je S&P zadržao suvereni kreditni rejting Indije na nepromenjenom nivou od "BBB-", agencija je "revidirala prognozu dugorocnog rejtinga sa negativne na stabilnu", jer očekuje ubrzanje privrednog rasta Indije, prenosi agencija Frans pres.

"Stabilna prognoza rejtinga je odraz naših očekivanja da će novoizabrana vlada biti u stanju da sprovede reforme koje podstiču rast. Poboljšana politička situacija u Indiji pruža povoljno okruženje za reforme, koje mogu podstaći perspektive rasta i poboljšati fiskalnu situaciju", navodi se u saopštenju S&P-a.

Najnovije saopštenje S&P-a dolazi samo dan pošto je Azijska razvojna banka takođe izrazila nade u "zaokret" indijske privrede pod Modijem.

Kako podseća agencija Frans pres, privreda Indije je u prvom ovogodišnjem tromesečju ostvarila rast od 5,7 odsto, što su najbolji kvartalni rezultati za poslednje dve godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: