"Pepsiko da smanji količinu šećera"

Indija je zatražila od proizvođača gaziranih pića Pepsiko da smanji nivo šećera u svojim sokovima.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 27.08.2014.

15:32

Default images

Predsednica kompanije Indra Nuji se tokom posete Indiji sastala sa ministarkom za prehrambenu industriju Haršimrat Kaur Badal, sa kojom je razgovarala o planovima za proizvodnju zdravijih pića i o investiranju u Indiju, prenosi agencija Frans pres.

"Od Pepsika je zatraženo da smanji udeo šećera u svojim bezalkoholnim sokovima da bi njegovi proizvodi bili zdraviji", navodi indijsko Ministarstvo za prehrambenu industriju.

Pothranjenost je i dalje masovna pojava u Indiji, ali srednja klasa, čiji su prihodi porasli, sve više konzumira gazirana pića i brzu hranu, što dovodi do gojaznosti i dijabetesa.

Pepsiko je već zamenio deo šećera kog upotrebljava u proizvodnji pića stevijom, zaslađivačem prirodnog porekla, koji se uveliko koristi u Evropi i delovima Azije. Kompanija, međutim, to nije mogla da učini u Indiji jer tamošnje vlasti nisu odobrile upotrebu stevije.

Kompanija planira da do 2020. više nego udvostruči svoje proizvodne kapacitete u Indiji, kao i da udvostruči investicije u treću po veličini azijsku privredu. Nuji je prošle godine poručila da će Pepsi u Indiju do 2020. uložiti 5,5 milijardi dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

7 h

Podeli: