Kako je Šel utrostručio profit

Anglo-holandska naftna kompanija Rojal Dač Šel više je nego utrostručila neto profit u drugom kvartalu, zahvaljujući prodaji dela imovine i višim cenama nafte.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 31.07.2014.

09:43

Default images

Zarada nakon oporezivanja skočila je 206 odsto na 5,3 milijardi dolara (3,96 milijardi evra) u tri meseca zaključno sa junom, u odnosu na 1,73 milijarde dolara iz istog perioda lane, navodi kompanija, dodajući da je od početka godine prodala imovinu vrednu osam milijardi dolara, prenosi agencija Frans pres.

"Napredujemo u ispunjavanju prioriteta koje smo postavili na početku godine: da uravnotežimo rast, fokusiramo se na jačanje finansijskih rezultata i povećamo efikasnost", rekao je izvršni direktor kompanije Ben van Beurden.

Šel dodaje da je profit, kada se iz računice izbace promene vrednosti zaliha nafte i gasa, u drugom kvartalu uvećan za trećinu na 6,12 milijardi dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

11 h

Podeli: