Stvara se najveći evropski satelit

TV operater, Britiš skaj Broadkasting BSkyB pristao je da plati oko 8,3 milijarde dolara za kupovinu satelitskih platformi Ruperta Mardoka u Nemačkoj i Italiji.

Svet

Izvor: B92

Petak, 25.07.2014.

12:02

Default images

Time će britanska kompanija preuzeti 57 odsto akcija Mardokove medijske kuće 21st Senčuri foks (Century Fox) u Skaj Dojčlandu za sumu od 2,9 milijardi funti, i dostaviće ponudu od 6,75 evra po akciji za preostale akcije kojima se bude trgovalo na berzi.

Za preuzimanje Skaj Italije, BSkyB je dogovorio cenu od 2,45 milijardi funti, od čega će 2,07 milijardi funti biti isplaćeno u gotovini, a ostatak putem prebacivanja 21 odsto akcija koje BSkyB poseduje u kanalu Nešnel dziografik na Foks, i čija je vrednost procenjena na 381 milion funti.

Tom kupovinom, BSkyB nastoji da se odupre sve slabijim rezultatima na domaćem tržištu, ali i da stvori najveću evropsku satelitsku mrežu, ocenio je Rojters, i podsetio da Mardokova kompanija 21st Senčuri poseduje 39 odsto akcija u BSkyB.

"Proširena kompanija će postati svetski multinacionalni TV operater koji pruža svoje usluge za 20 miliona klijenata", navodi se u saopštenju Britiš skaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

11 h

Podeli: