Bajato meso u Mekdonaldsu i KFC-u

Šangajska administracija za hranu i lekove suspendovala je isporuke dobavljača mesa za lance brze hrane Mekdonals (McDonald's) i KFC.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.07.2014.

10:31

Default images

Lokalni mediji navode da je namirnicama koje je kompanija Šangaj Husi Fud (Shanghai Husi Food) isporučivala restoranima istekao rok trajanja i da su povučene iz bezbednosnih razloga, prenosi Kineski radio internacional.

Reporteri koji su uspeli da uđu u kompaniju dobavljača navode da su videli jasnu evidenciju o prepakivanju goveđeg i pilećeg mesa kojem je istekao rok upotrebe. Na novim pakovanjima prolongiran je rok trajanja za godinu dana.

Inspektori šangajske Administracije za hranu i lekove odmah su se uputili u kompaniju dobavljača, ali im nije bio dozvoljen ulaz, pa je posle jedan sat morala da interveniše i policija.

Predstavnici dobavljača naveli su u svom saopštenju da njihova služba kontrole radi po propisima i da će u potpunosti sarađivati sa inspektorima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

1 d

Podeli: