Nemačka: Poplava ukrajinskih jaja

Nemački proizvođači jaja strahuju da bi, zbog nižih carina, moglo doći do "poplave" jeftinih jaja iz Ukrajine, prenosi danas nemačka štampa.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 16.04.2014.

11:28

Default images

Kako navode, povod za ova strahovanja su najnovije odluke Evropske unije o pomoći ukrajinskoj privredi.

Predsedavajući nemačkog saveza proizvođača jaja Ginter Šeper pribojava se da bi uvoz iz Ukrajine jeftinih jaja mogao, zatim, dovesti do daljeg pada cena jaja na nemačkom tržištu.

On je ocenio da ukrjainska jaja, istina, ne bi trebalo da završe na "stolu za doručak", ali bi mogla da budu upotrebljena u industriji za proizvodnju hrane i životnih namirnica.

Šeper je zato zahtevao da se uvede obaveza obeležavanja industrijskih prehrambenih proizvoda, za čiju proizvodnju su upotrebljavana jaja iz zemalja, koje ne pripadaju EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

6 h

Podeli: