Svet

Subota, 01.03.2014.

15:06

Ostavite dobar utisak na poslodavce

Prvi utisak igra veoma važnu ulogu, ponekad i odlučujuću kad razgovarate sa potencijalnim poslodavcima.

Izvor: Novi magazin

Default images

Zato je važno da se dobro pripremite i izgledate samouvereno.

Evo nekoliko trikova kako da ostavite dobar utisak na razgovoru za posao:

Pristojnost i uglađenost pre svega

Bez obzira na to kako se inače oblačili, ono što ćete obući kada krenete na razgovor za posao mora pre svega biti čisto, ispeglano i pristojno. Ako nosite suknju ili haljinu, pripazite na dužinu. Takođe, ako imate majicu sa izrezom, pripazite na veličinu tog izreza. Svoje lepe noge i bogati dekolte pokazujte u drugim prilikama.

Ne bojite se boja

Poslovna odeća ne mora nužno biti kombinacija crne, bele i sive. Slobodno "razbijte" odevnu kombinaciju nekim modnim dodatkom u veselijoj boji. Možda vas vaši sagovornici zapamte upravo po tome.

Nakit

Veliki i raskošni nakit ili jednostavno ogromna količina nakita u ovim prilikama bi mogla da ostavi prenapadan utisak. Izaberite radije ne preterano velike minđuše ili lančić sa zanimljivim priveskom, a na ruku stavite sat ili jednostavnu narukvicu i tako ćete biti sigurniji da vas niko neće pogrešno shvatiti.

Oprezno s parfemom i šminkom

Slično kao kod nakita, prejaka šminka takođe može dati utisak da zaista nemate granica ni merila. Izaberite radije prirodniju varijantu - malo pudera i maskare već će učiniti čudo, a ako se odlučite i za senku svakako birajte svetlije i zemljane tonove. Isto tako, pri odabiru parfema odlučite se za svežije, citrusne mirise, ne mora vas se baš osetiti čim uđete u zgradu.

Nasmešite se

Nemojte da zaboravite da se smešite. Osmeh šalje pozitivne vibracije, opušta vašeg sagovornika i odaje utisak da ste pristupačna i vesela osoba sa kojom se lako može razgovarati. Ne košta ništa, a možda vam upravo on može pomoći kod dobijanja željenog mesta za koje konkurišete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

17 h

Svet

Britanija pada: Čeka ih krah?

Šefovi Banke Engleske (BoE) strahuju da je Britanija veoma izložena još jednom krahu finansijskog tržišta, izazvanog neizvesnošću unutar ključnog sektora koji je postao sve važniji – i sve izloženiji riziku – poslednjih godina.

23:00

14.5.2024.

1 d

Podeli: