Kiprani seku plantaže da se ugreju

Na Kipru koji je u dubokoj finansijskoj krizi, drastično se povećala ilegalna seča plantaža jer se narod masovno okrenuo grejanju na drva da bi uštedeo.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 28.01.2014.

20:13

Default images

Zvaničnik te uprave, Andonis Horatas rekao je da se prošle godine, u odnosu na 2011, utrostručio broj prijavljenih sumskih krađa, dok je gotovo za trećinu opala prodaja lož-ulja koje je glavno gorivo kućnih kotlarnica.

Horatas je izjavio da je sporogoreće drvo masline, rogača i limuna traženije od borovine, te vlasti povećavaju broj inspekcija i provera vozila na putevima da bi osujetile seču plantaža.

Počiniocima preti do dve godina zatvora, uz novčanu kaznu od 40.000 evra, a mogu se izreći i obe kazne zajedno.

Privredna aktivnost na Kipru se naglo smanjila, a nezaposlenost skočila na rekordan nivo pošto je Vlada prošle godine sa međunarodnim kreditorima pod teškim uslovima ugovorila finansijsku pomoć jer se raspao domaći bankarski sektor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

7 h

Podeli: