Energija od kokosa na Tajlandu

Na Tajlandu, u provinciji Samut Sakon, gradi se elektranu na biomasu snage 9,5 megavata, koja će raditi na kokosov otpad, ljuske i lišće.

Svet

Izvor: B92

Subota, 11.01.2014.

10:01

Default images

Elektranu gradi kompanija DP Klintek, a novi dizajn posebno je prilagođen za kokosov otpad, kako bi se obezbedila efikasna potrošnja goriva, kao i fleksibilnost da se meša nekoliko vrsta goriva.

Proizvedena struja, prema pisanju časopisa "kWh" prenosiće se na javnu mrežu, a sama elektrana će imati koristi od tajlandskih podsticajnih, fid-in tarifa za biomasu.

Elektrana će, takođe, imati sisteme za čišćenje dimnih gasova da bi se njihova emisija svela ispod predviđenih standarda.

Preostali pepeo koristiće se kao đubrivo za uzgoj ili dodatni materijal za izgradnju, a od projekta se očekuju i nova radna mesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

8 h

Podeli: