Ukidanje rominga u EU?

Potpredsednica EK Neli Krus pozvala je Evropski parlament da primora operatore mobilne telefonije da prestanu da napalaćuju roming u okviru članica Unije.

Svet

Izvor: Beta, AP

Četvrtak, 30.05.2013.

19:25

Default images

Obraćajući se poslanicima u Evropskom parlamentu, Krus je rekla da bi sa tom praksom trebalo prekinuti već od 2014. godine.

Evropska komisija ranije je kritikovala operatore mobilne telefonije u EU zbog visokih cena rominga za medjunarodne pozive, a takodje je postavljen i maksimalni limit koliko operatori mogu da naplate korisnicima za protok interneta u romingu.

Krus kaže da je sledeći korak ukidanje naplaćivanja prenosa podataka po roming cenama, jer je EU jedinstveno tržište te stoga nema razloga da se izmedju članica naplaćuju cene kao da je reč o drugim državama.

To će značajno smanjiti troškove gradjanima, ali i zaradu mobilnim operatorima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

23 h

Svet

Stvara se gigant nad gigantima?

Australijska rudarsko-metalska grupa BHP objavila je nameru da preuzme britansku rudarsku kompaniju "Anglo ameriken", koju je procenila na oko 36 milijardi evra.

11:00

27.4.2024.

1 d

Podeli: