Švajcarci nadziru novac sa Kipra

Švajcarski tržišni regulator FINMA će pratiti sav novac koji u zemlju bude ušao sa krizom pogođenog Kipra, kako bi se sprečio ulazak nelegalnih sredstava.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 26.03.2013.

16:26

Default images

"Ovo je normalna kontrola, koja je povezana sa propisima za sprečavanje pranja novca", rekla je izvršna direktorka FINMA An Eritije Laša na marginama godišnje konferencije tog regulatornog tela u Bernu.

FINMA do sada nije smatrala da je potrebno preduzimanje posebnih mera za sprečavanje mogućeg priliva novca sa Kipra, gde su banke zatvorene već 11 dana kako bi se izbeglo prekomerno podizanje novca sa računa.

Kipar je u ponedeljak sa međunarodnim kreditorima dogovorio zajam od 10 milijardi evra, ali koji će za posledicu imati gubitak ušteđevine mnogih deponenata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

20 h

Podeli: