Lov na posao - pravac Kanada

Kanadske vlasti počele su da prihvataju zahteve stranaca sa stručnom spremom u cilju popunjavanja radnih mesta u određenim delovima Kanade.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 03.01.2013.

12:29

Default images

Ministar za imigraciona pitanja Džejson Keni (Jason Kenney) izjavio je da novi program uključuje ozbiljno popunjavanje radnih mesta u nekim regiona zemlje i pomoći privrednom rastu Kanade.

"Te dugoročne promene su deo vladinog plana da izgradi brzi i fleksibilna sistem za imigracije a koje će odgovarati potrebama kanadske privrede", dodao je Keni.

Prema tom programu, Kanada će prihvatiti do 3.000 zahteva stranaca za 43 zanimanja, među kojima električari i mehaničari. Da bi ušli u program, stranac treba da ima ponudu za posao u Kanadi ili sertifikat o stručnosti iz Kanade kao bi se osiguralo da će dobiti brzo posao čim stigne u zemlju.

Stranci treba da znaju jedan od dva zvanična jezika - francuski i engleski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

5 h

Podeli: