Ikea ulazi u novi biznis

Svetski poznati proizvođač nameštaja Ikea planira da izgradi više od 100 povoljnih hotela širom Evrope, prenosi CNN.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 15.08.2012.

13:05

Default images

Hoteli neće koristiti ime Ikee niti će ih voditi Ikea - za to će biti zadužena poznata hotelijerska kompanija, otkrio je direktor koji je upoznat sa planovima.

U švedskoj kompaniji planiraju da grade hotele u zemljama gde već poseduje nekretnine, poput Velike Britanije, Holandije i Poljske, ali i na novim tržištima kao što je Nemačka.

"Tokom sledećih nekoliko nedelja objavićemo lokaciju našeg hotela u Nemačkoj. Pregovaramo s hotelijerima kako bismo brzo implementirali naš koncept, "izjavio je Ikein direktor u odseku za nekretnine Harald Miler.

Ikea planira da gradi takozvane "budget" hotele, koji nude luksuzan smeštaj po povoljnim cenama.

Reč je o jednom od najbrže rastućih sektora u toj industriji, a među najpoznatijim kompanijama u njemu je Motel One iz Minhena, koja u Nemačkoj poseduje 39 hotela sa više od 8500 soba, a planira ući i na tržište drugih evropskih zemalja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

12 h

Podeli: