Nemcima fali 150000 radnika, mi ne?

Još početkom decembra Hrvatima, Bugarima i Rumunima dato je na znanje da je nemački Eldorado ponovno otvoren i da nudi 150.000 novih radnih mesta.

Svet

Izvor: business.hr, danas.hr

Četvrtak, 01.03.2012.

11:01

Default images

Dok neke zemlje EU doživljavaju ekonomski kolaps, u Nemačkoj tržište rada cveta.

Najnoviji podaci Savezne agencije za rad u februaru beleži najnižu stopu nezaposlenosti u toj zemlji u zadnjih 21 godinu. Stručnjaci su za Špigel komentarisali su kako se novi radnici najviše traže u građevini i uslužnim delatnostima. Još početkom januara Hrvatima, Bugarima i Rumunima dato je na znanje da je nemački Eldorado ponovno otvoren i da nudi 150.000 novih radnih mesta s pratećim dozvolama za rad u graditeljstvu, u tehničkim zanimanjima i ugostiteljstvu.

Sredinom meseca objavljena je i analiza sprovedena za Saveznu agenciju za zapošljavanje prema kojoj je u Nemačkoj na raspolaganju više od miliona slobodnih radnih mesta te da se poslodavci tuže na manjak radne snage.

S istoka Unije u Nemačku je došlo da radi samo pedeset hiljada ljudi, mnogo manji broj od onoga koji je zemlji trenutno potreban.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

109 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

19 h

Podeli: