"Prodaja grčkih ostrva je loš vic"

Ambasador Grčke u Austriji Temistoklos Dimidis osudio je predlog predsednika PK Austrije Kristofa Lajtla da Grčka proda deo ostrva Turskoj i smanji svoj dug.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 21.02.2012.

13:35

Default images

Dimidis je u saopštenju ocenio da se radi o "lošem vicu" i da Grčka nikada nije odustajala od svoje državne teritorije, pa nema nameru da to čini ni ubuduće.

"Poređenje jedne zemlje s preduzećem predstavlja opasno pojednostavljenje", upozorio je grčki ambasador. On je istakao da očekuje od važnih privrednih predstavnika veću odgovornost u davanju javnih izjava. Istovremeno je Dimidis odao priznanje austrijskoj vladi i narodu na solidarnosti sa Grčkom.

Lajtl je u intervjuu bečkom nedeljniku "Profil" predložio da Grčka proda svoja ostrva Turskoj radi saniranja budžeta.

On je objasnio da bi visokozadužena Grčka trebalo Turskoj da proda "nenaseljena i daleka" ostrva.
"Turska bi bila veoma zainteresovana. Odustajanje od delova sopstvenog suvereniteta bio bi znak zahvalnosti za pomoć", rekao je Lajtl.

On je kazao da svakim novim paketom pomoći u celoj Evropi raste "anti grčko" raspoloženje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

11 h

Podeli: