"Tojota" otvorila fabriku u Rusiji

Vodeći japanski proizvođač automobila "Tojota" (Toyota) je u Rusiji otvorio svoje prvo postrojenje.

Svet

Izvor: B92

Petak, 21.12.2007.

17:01

Default images

Svečanom puštanju fabrike u rad, koja se nalazi u predgrađu Sankt Peterburga Šušariju, prisustvovao je i predsednik Rusije Vladimir Putin, koji je mogao da vidi kako sa proizvodne linije izlaze prvi modeli "tojote kamri" (Camry).

U planu je da od 2009. godine to postrojenje proizvodi 50 hiljada automobila godišnje, dok je dugoročni cilj 200.000 vozila godišnje, saopštili su predstavnici "Tojote".

Rusko automobilsko tržište beleži brzi rast i ima veliki potencijal, ističu analitičari. "Tojotini" japanski konkurenti: "Nisan", "Suzuki" i "Micubiši" (Mitsubishi) takođe planiraju da u Rusiji izgrade proizvodna postrojenja.

Nemački "Folksvagen" je krajem novembra u gradu Kaluga blizu Moskve otvorio 500 miliona evra vrednu fabriku, dok američki "Ford" već godinama proizvodi automobile u postrojenju u blizini Sankt Peterburga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

6 h

Podeli: