Gugl i IBM napadaju Majkrosoft?

Softerski div Majkrosoft, nakon kazne Evropske komisije, suočen je i sa rastom konkurencije za kancelarijski softver.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 20.09.2007.

10:56

Default images

Gugl i IBM najavili su intenziviranje svojih nastojanja da konkurišu Majkrosoftovom kancelarijskom softveru, dominantnom na tržištu softvera za unapređenje produktivnosti ličnih i kancelarijskih računara.

IBM je najavio lansiranje Lotus Simfoni (Symphony), skupa besplatnih softverskih rešenja za kreiranje i deljenje dokumenata, kao i tabelarnih aplikacija i prezentacija. Ta rešenja podržavaju desktop računare sa instaliranim Vindous i Linuks programima i dizajnirana su za izvršavanje većine najčešćih kancelarijskih zadataka.

Lotus Simfoni takođe podržava formate višestrukih dokumenata, među kojima i Majkrosoft Ofis i ODF (format otvorenih dokumenata), i može prenositi sadržaj u popularnom PDF formatu.

Gugl je lansirao novu prezentacijsku opciju svog popularnog Google Doks (Docs) paketa aplikacija. Osmišljena radi konkurisanja Majkrosoftovoj „Power Point“ aplikaciji, nova opcija omogućava udruženo objavljivanje prezentacija u realnom vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: