MAN: Profit od 440 miliona evra

Nemački MAN je u drugom kvartalu ostvario više nego dvostruko povećanje zarade.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 15.08.2007.

08:33

Default images

MAN je saopštio da je velika potražnja za njegovim kamionima u istočnoj Evropi, zajedno sa smanjenjem troškova, doprinela više nego dvostrukom povećanju zarade kompanije, na 440 miliona evra, u periodu april-jun.

Kompanija iz Minhena koja se bavi izradom kamiona i mašinogradnjom je u istom lanjskom tromesečju zaradila 198 miliona evra. Povećanje zarade je, međutim, bilo ispod predviđanja analitičara "Dau Džonsa", koju su očkivali profit od 591 milion evra.

Dobar rezultat pomognut je, delom, i sa 43 miliona evra dividendi koje su MAN-u isplaćene na osnovu udela od 15 odsto u švedskoj rivalskoj kompaniji "Skanija". MAN je prošle godine bezuspešno pokušao da preuzme "Skaniju" za 10,3 milijarde evra.

Prodaje MAN-a porasle su devet procenata, na 3,5 milijardi evra u poslednjem tromesečju, sa 3,2 milijarde u isto doba prethodne godine, dok su dospele porudžbine, ključni pokazatelj za procenu buduće proizvodnje, skočile 17 odsto, na 4,8 miliajrdi evra, sa 4,1 milijarde evra u drugom tromesečju.

Posle neuspešnog preuzimanja "Skanije", MAN pokušava da obezbedi eventualno udruživanje dveju firmi, uz pomoć "Folskvagena", najvećeg akcionara u obe kompanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

10 h

Podeli: