Novi partner za RTB Bor - šta će biti sa 5.000 radnika?

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je da će strateški partner za RTB Bor biti izabran najverovatnije u septembru.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 18.07.2018.

15:55

Novi partner za RTB Bor - šta će biti sa 5.000 radnika?
(Foto: Thinkstock)

Kako je rekao, do kraja godine biti završena procedura, a strateški partner će uplatiti prvi deo od 350 miliona dolara za dokapitalizaciju RTB-a.

Ministarstvo privrede objavilo je danas javni poziv za izbor strateškog investitora za Rudarsko-topioničarski basen Bor, a Antić kaže za Tanjug da će strateški partner najmanje tri godine morati da zadrži postojeći broj zaposlenih - oko 5.000 ljudi.

Antić naglašava da će investicioni cikljus biti daleko veći od obaveznih 350 miliona dolara za dopkapitalizaciju RTB-a i očekuje da će zbog toga broj zaposlenih biti i povećan u narednom periodu.

Objasnio je da tenderom nije predviđeno koliki će biti vlasnički udeo strateškog partnera i da će to zavisiti od njihovih ponuda.

"Struktura tendera je takva da će nam ponuđači dati ponudu koliko za iznos od 350 miliona dolara traže procenta u vlasničkoj strukturi", rekao je Antić.

Kako je rekao, ključni elementi za izbor strateškog partnera su: koliki će procenat vlasničkog udela će tražiti i kakv će imati biznis plan za investicije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

6 h

Podeli: