Srbija

Utorak, 05.06.2018.

08:11

Privrednici besni na malinare: Raspuštamo radnike, biće tuženi

Najveći prijepoljski privrednici najavljuju tužbu protiv Udruženja malinara navodeći da su protesti i blokada magistrale ugrozili njihovo poslovanje.

Izvor: Tanjug

Privrednici besni na malinare: Raspuštamo radnike, biće tuženi
Foto: Thinkstock

Đorđe Ljujić, vlasnik preduzeća "Jela star", kaže da je prinuđen da raspusti radnike, prenosi Glas zapadne Srbije.

"Već dva dana proizvodnja nam je blokirana, a prevoz sirovina i robe onemogućen. Moraću da raspustim radnike, a u sličnoj situaciji su i ostali privrednici koji imaju preko 1.000 zaposlenih ljudi", rekao je Ljujić, vlasnik jednog od najvećih preduzeća u Prijepolju.

On smatra i da se problem malinara ne može rešavati na ovaj način i da privrednici trpe velike gubitke.

On je zamolio i vladu da pomogne da se okončaju protesti kako bi se normalizovao rad predueća u Prijepolju, ali i svakodnevni život.

Zbog blokade magistrale i protesta malinara usporene su ili zaustavljene sve vitalne funkcije u opštini, a malinari nezadovoljni pregovorima sa predstavnicima vlasti od večeras najavljuju i radikalizaciju protesta, navodi GSZ.

Podsetimo, premijerka Srbije Ana Brnabić poručila je da država ne može i neće da garantuje otkupnu cenu maline, jer tu cenu diktira tržište.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović izjavio je da berba maline još nije počela i da cene nisu još ni formirane. Nedimović je za B92 povodom protesta malinara u Prijepolju i blokade puta ka Crnoj Gori rekao da je sa njima razgovarano, ali da oni nisu pristali da odblokiraju put.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objasnio je da problem oko cene nastaje jer tržište nije veće, a pojavili su se novi proizvođači, iz Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, a sveže maline stižu i iz Maroka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

160 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Svet

Uvode novu novčanicu: Inflacija uzima danak

Zbog dramatičnog skoka inflacije u Argentini poslednjih meseci vlada u Buenos Ajresu povećala je veličinu svoje najveće novčanice u opticaju sa 5.000 na 10.000 pezosa, koja vredi oko 10 dolara.

14:39

9.5.2024.

1 d

Podeli: