Haos u Srbiji: Zbog navigacije lutaju satima oko novog auto-puta

U selima u okolini Grdelice sve je više stranih vozača koji po nekoliko sati lutaju kako bi se uključili na novi auto-put.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 10.05.2018.

18:42

Haos u Srbiji: Zbog navigacije lutaju satima oko novog auto-puta
Screenshot

Vozače koji idu ka Skoplju i Solunu navigacija usmeri na isključenje sa auto-puta kod Leskovca i onda ih odvede na slepe puteve u selu Mala Kopašnica.

Mala Kopašnica nije neka atraktivna turistička destinacija, ali je stranci sve više posećuju. Navigacija koja ne prepoznaje novoizgrađenu deonicu Koridora 10 šalje vozače u seoske sokake.

A sve počinje kod Leskovca kada vam navigacija kaže da se isključite na stari put za Grdelicu, a zatim vas u Maloj Kopašnici skrene na slepi makadamski put.

Stranim vozačima da se uključe na Koridor 10 najviše pomažu meštani i radnik na auto-putu Ljubiša Savić, koji na zemlji ima nacrtanu mapu precizniju od navigacije.

Meštani Male Kopašnice, koja se nalazi na pola puta između Leskovca i Grdelice, ne očekuju da neko ispravi navigaciju, ali se nadaju da će nadležni postaviti bar nove saobraćajane znakove.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: