Prodao firmu Simensu, istog dana u novi posao, biće i pista

U novoj industrijskoj zoni Sobovica-Lužnice u Kragujevcu počela gradnja industrijskog kompleksa, nazvanog "Majnd park" (Mind Park-Milanović Industry Park).

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 12.04.2018.

14:47

Prodao firmu Simensu, istog dana u novi posao, biće i pista
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžiæ

Investitor je kragujevačka kompanija "Mind real estate", u sastavu grupe "Milanović industries - Majnd" čiji je vlasnik Bratislav Milanović.

Milanović je nedavno svoje preduzeće Milanović inženjering prodao nemačkom Simensu i praktično istog dana krenuo u novu investiciju kupovinom 70 hektara na licitaciji.

Planirano je da se taj "grad u malom" prostire na 120 hektara, a završetak prvog objekta, koji gradi "Tehnogradnja" iz Kruševca, planiran je za novembar ove godine.

Najavljeno je da u junu počinje izgradnja upravne zgrade "Majnd parka", a u sledećoj fazi izgradnja obdaništa i "polikliničko-dijagnostičkog centra".

U okviru industrijskog kompleksa biće i centar za istraživanje, razvoj i edukaciju, laboratorije, prostor za podršku početnicima u biznisu (startap), zgrada inženjeringa, sportski centar, a čak i aerodromska pista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: