Oborena 4 rekorda u julu i jedan 31. decembra

Aerodrom "Nikola Tesla" je u 2017. godini ugostio je 5,34 miliona putnika što je devet odsto više nego godinu pre, dok je prevoz robe i pošte uvećan 40 odsto.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 03.01.2018.

15:23

Oborena 4 rekorda u julu i jedan 31. decembra
Foto: Tanjug, arhiva

Usluge aerodroma tokom 2017. godine koristio je u proseku 445.285 putnika mesečno, odnosno 14.364 putnika dnevno ili 599 putnika u jednom satu, navodi se u saopštenju beogradskog aerodroma.

Aerodrom "Nikola Tesla" u poslednjih 18 meseci stalno beleži povećanje broja putnika, a u istom periodu i apsolutne mesečne rekorde u broju putnika.

U julu je četiri puta oboren istorijski dnevni rekord u broju putnika, a poslednjeg dana u mesecu postavljen je i novi apsolutni dnevni rekord sa usluženih 23.139 putnika, dok je u avgustu postavljen apsolutni mesečni rekord, kada je uslužen 641.371 putnik.

Podseća se i da je ponuda letova iz Beograda tokom 2017. godine obogaćena uspostavljanjem letova nacionalne avio-kompanije za Veneciju, dok je avio-kompanija Hainan Airlines nakon 17 godina povezala prestonice Srbije i Kine, preko Praga.

Niskotarifna avio-kompanija Viz er (Wizz Air) započela je letove za Fridrihshafen, Nirnberg, Hanover i Maltu, avio-kompanija Atlasglobal za Istanbul, a niskotarifna avio-kompanija Transavia za Amsterdam.

Za deset dana iranska nacionalna avio-kompanija Iran er (Iran Air) direktnim letom povezaće prestonice Srbije i Irana, nakon 27 godina. Dve nedelje kasnije i druga iranska avio-kompanija Kvesm (Qeshm Air) najavila je početak letova za Teheran, avio-kompanija Vueling od 24. marta letove za Barselonu, a avio-kompanija Izidžet (EasyJet) će od 31. jula započeti letove za Bazel.

Ističe se i da je ovogodišnja turistička sezona bila je najuspešnija u istoriji aerodroma "Nikola Tesla", a broj putnika u čarter saobraćaju veći je 28 odsto u odnosu na prošlu sezonu.

Aerodrom je u 2017. godini zabeležio i visoku tačnost, odnosno redovnost polazaka svih letova od 85 odsto, dok je procenat letova sa velikim kašnjenjem iznosio 2,5 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: