Pala zabrana: Od sad reeksport gasa iz Srbije

Rusija i Srbija dogovorile su da iz međudržavnog sporazuma isključe klauzulu kojom se korišćenje kupljenog ruskog prirodnog gasa ograničava na domaće tržište.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.12.2017.

14:52

Pala zabrana: Od sad reeksport gasa iz Srbije
Foto: Thinkstock

Taj amandman je unet u protokol o izmenama i dopunama sporazuma koji je objavljen na informativnom veb portalu o državnim aktima, prenosi agencija Tass.

Član sporazuma, prema kojem je prirodni gas koji se isporučuje Srbiji u okviru međudržavnog sporazuma namenjen samo za potrošnju na srpskom tržištu proglašen je nevažećim, dodaje ruska agencija.

Gasprom je ranije obećao da će, kao odgovor na zahteve Evropske komisije, obezbediti slobodan protok gasa na evropsko tržište.

Prema uslovima sporazuma, Rusija se obavezala da isporučuje Srbiji gas u ukupnom iznosu do pet milijardi kubnih metara godišnje u periodu od 2012. do 2021. godine, navodi se u informaciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

7 h

Podeli: