Penzioneri, 5.000 plus specijalna kartica FOTO

Od srede 1. novembra biće uvedene personalizovane senior kartice za penzionere, kojima će ostvarivati popuste. kaže gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.10.2017.

17:27

Penzioneri, 5.000 plus specijalna kartica FOTO
Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ

U prisustvu premijerke Ane Brnabić, koja je penzionerki Slobodanki Jocić uručila prvu karticu, Mali je zahvalio penzionerima na svemu što su učinili i naveo da će do kraja godine biti otvorena još dva kluba za stare na Vračaru i u Batajnici.

"Želimo da sve penzionere učlanimo u jedan zajednički klub seniora, a takvih penzionera ima preko 400.000 u Beogradu", rekao je Mali u Sava centru.
Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ
On je zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na ideji i sprovedenim reformama koje su omogućile da se danas govori o povećanju penzija i različitim beneficijama za penzionere.

Ovu karticu od 1. novembra penzioneri će moći da podignu u gradskim opštinama, klubovima za stare ili im može stići na kućnu adresu.
Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ
Premijerka Ana Brnabić zahvalila je penzionerima na svemu što su uradili za Srbiju i izrazila zadovoljstsvo zato što vodi vladu koja jednako brine o mladima i penzionerima.

Ona je najavila da će u narednih 10 dana penzionerima stići najavljena podrška od 5.000 dinara, a da će penzije biti veće za pet odsto od 1. januara 2018. godine.

Penzionerka Slobodanka Jocić zahvalila je predsedniku Vučiću na ekonomskim reformama, ocenjujući da su one bile neophodne, kao i na najavljenom povećanju penzija.
Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ
Na osnovu personalizovane senior kartice najstariji sugrađani prilikom kupovine moći će da ostvare brojne popuste, a prema najavama, prvu benefit karticu prestonički penzioneri dobijaju potpuno besplatno.
Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ
Tom karticom penzioneri će imati mogućnost da ostvare uštede, jer će kupovina na sniženjima biti dostupna na velikom broju prodajnih mesta, a iz Grada očekuju da će se tek širiti mreža trgovaca kod kojih će po nižim cenama moći da se pazari uz senior karticu.

Kroz karticu će penzioneri moći da dobiju informacije o brojnim popustima koje Grad nudi ovoj starosnoj grupi sugrađana, a biće moguća i pretraga baze prodavnica na sajtu kartice za penzionere.

Grad Beograd će snositi sve troškove izrade i distribucije kartice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: