Počinje popis nepokretnosti, kazna i 150.000 RSD

U Kragujevcu je počeo popis nepokretnosti građana radi uvođenja u poresku evidenciju i utvrđivanja poreza na imovinu, rečeno je Beti u Gradskoj poreskoj upravi.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.10.2017.

10:35

Počinje popis nepokretnosti, kazna i 150.000 RSD
Foto: Thinkstock

Popis će vršiti ovlašćeni popisivači svakog radnog dana od 9.00 do 17.00, a najpre je počeo u Mesnoj zajednici "Centar grada".

Popisivači će dolaziti na adresu poreskog obveznika i u saradnji sa obveznikom, ukoliko se radi o prijavljenom objektu, upoređivaće podatke koji su evidentirani u poreskoj evidenciji sa stvarnim stanjem na terenu.

Ukoliko se radi o neprijavljenom objektu, popisivači će evidentirati podatke o objektu.

Na osnovu utvrđenih podataka, biće potrebno da poreski obveznik popuni i potpiše obrazac poreske prijave i preda ga ovlašćenom popisivaču.

Iz Gradske uprave su obavestili građane da nepodnošenjem poreske prijave, poreski obveznik - fizičko lice, čini prekršaj za koji je propisana kazna u iznosu od 5.000 do 150.000 dinara, prema Zakonu o poreskom postupku i poreskoj administraciji.

Odluku o popisu nepokretnosti fizičkih lica donelo je Gradsko veće.

Na području Kragujevca ima 66.500 poreskih obveznika po rešenjima za porez na imovinu fizičkih lica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: