Indija bi da investira u proizvodnju traktora

Investicije vodećih indijskih kompanija u Srbiji bile od velikog značaja ne samo za sveukupnu privredu, već i za male poljoprivrednike.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 17.08.2017.

16:55

Indija bi da investira u proizvodnju traktora
Foto: Thinkstock

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović i ambasadorka Indije u Srbiji Narinder Čohan dogovorili su da se intenziviraju razgovori o investicijama vodećih indijskih kompanija u oblasti proizvodnje traktora i mehanizacije u Srbiji.

Na sastanku je ocenjeno da bi takve investicije u Srbiji bile od velikog značaja ne samo za sveukupnu privredu, već i za male poljoprivrednike kroz veću dostupnost pristupačnih i kvalitetnih traktora i mehanizacije, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Nedimović i Čohan razgovarali su i o mogućnostima za predstavljanje srpskih poljoprivrednih proizvoda poput voća, povrća i mesa na predstojećem sajmu Vorldfud Indija koji će se održati u novembru.

Na sastanku je dogovoreno da se u narednom periodu precizno definišu i oblasti poljoprivredne proizvodnje koje mogu da obezbede plasman srpske robe na indijsko tržište.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

7 h

Podeli: