BG: Poskupljenje od ranog jutra i to 50%

Beograđane je u utorak dočekalo neprijatno iznenađenje – poskupljenje bus-plus servisa koji putem mobilnih telefona obaveštava o nailasku vozila u stanicu.

Srbija

Izvor: B92, Blic

Utorak, 01.08.2017.

10:42

BG: Poskupljenje od ranog jutra i to 50%
Foto: Screenshot

Informacija o nailasku vozila putem mobilnih telefona USSD kodom, odnosno bus-plus info-servis od jutros košta 2,76 dinara po upitu.

Beograđani koji su jutros čekali prevoz i ukucavali kodove svojih stanica najpre su dobili besplatnu informaciju o poskupljenju usluge, a ako bi ponovo ukucali kôd usledile bi i informacije o prevozu - po novoj ceni.

Ova usluga do sada je koštala 1,8 dinara.

Bus-plus nudi i android aplikaciju na kojoj samo uz potrošnju internet-saobraćaja (ili Wifi) možete da vidite gde su pozicionirana vozila gradskog prevoza. Kada se ukuca kôd željene stanice, prikažu se simboli koji predstavljaju tramvaje, trolejbuse ili autobuse. Oni se pomeraju na mapi prateći kretanje vozila, a klikom na simbol dobijate i informaciju o udaljenosti u metrima.

Osim toga, na nekim od stajališta postoje i informacioni displeji na kojima je moguće videti udaljenost vozila po broju stanica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Stvara se gigant nad gigantima?

Australijska rudarsko-metalska grupa BHP objavila je nameru da preuzme britansku rudarsku kompaniju "Anglo ameriken", koju je procenila na oko 36 milijardi evra.

11:00

27.4.2024.

1 d

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

1 d

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: