Srbija

Četvrtak, 01.06.2017.

11:59

Nekada elitni deo NBG, sad ga zovu "horor blok"

Nekada elitni Blok 19A, danas je ruglo grada, pišu Večernje novosti. List navodi da neimari nisu ušli tu već 30 godina.

Izvor: Večernje novosti

Nekada elitni deo NBG, sad ga zovu
(Foto: Thinkstock.com, ilustracija)

Izrovani pločnici, popucali betonski zidovi, neorezano rastinje i tona đubreta bačenog po budžacima, slika su koju stanari ulica Vladimira Popovića i Arsenija Čarnojevića svakodnevno viđaju. Skrivenih blokovskih džepova je mnogo, pa je dosta i narkomana, a učestali su i napadi lopova.

Da 30 godina ništa nije urađeno u Bloku 19A, jasno je svakome ko se zaputi na tu stranu. Đubre je razbacano svuda između zgrada, a stari nameštaj pobacan u haustorima. Požarne stepenice obrasle su u rastinje i pune su đubreta bačenog svuda unaokolo. Đubrijere su retke i prepune.

Prostori između zgrada, koji bi mogli da budu oaze za uživanje, zarasli su u korov. Granje i žbunasto rastinje "blokirali" su prolaze. U pločnike i nedostajuće stepenike noga lako upadne, a oni manje oprezni lako mogu da se povrede.

U poslednjih desetak dana, u blizini prodavnice opljačkano je nekoliko žena. Po izlasku iz radnje, nepoznati muškarac otima im torbe. Zato su stanari dodatno zabrinuti za svoju bezbednost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

92 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Svet

"Nećemo ometati snabdevanje ruskim gasom"

Moldavija neće ometati isporuku ruskog gasa kroz svoj region Transistriju nakon što ugovor o tranzitu sa Ukrajinom istekne ove godine, izjavio je juče moldavski ministar energetike Viktor Parlicov.

7:56

8.5.2024.

1 d

Podeli: