"Ova industrija važna za našu evropsku budućnost"

Potpredsednik Privredne komore Srbije (PKS) Miroslav Miletić izjavio je u Aranđelovcu da je metalska industrija važna za evropsku budućnost Srbije.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 17.05.2017.

11:04

Foto: Thinkstock

On je na regionalnoj konferenciji o savremnim tehnologijama obrade metalnih površina "Metaldays" rekao da "privredna društva u ovom sektoru imaju razvojnu šansu i mogućnost za povećanje konkurentnosti".

Prema njegovim rečima, razvojna šansa se ogleda u tome što su ta društva vezana za izgradnju, održavanje i revitalizaciju energetskih sistema, infrastrukturu kao i proizvodnju opreme za strateški važne grane za privredu.

"PKS će, kroz delovanje u svim segmentima svojih aktivnosti... biti još pouzdaniji oslonac i podrška našim kompanijama za uspešnije poslovanje i bolje proizvodne i izvozne rezultate", rekao je Miletić.

Na regionalnoj konferenciji, u organizaciji kompanija Henkel, Rösler, Wagner, Tiger i Mankiewicz, bilo je više od 150 učesnika iz Srbije, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Makedonije.

Predstavnik kompanije Henkel Srbija Vladimir Radulović je ocenio da uspeh konferencije pokazuje da su kompanije u regionu prepoznale važnost tehnoloških inovacija na području obrade metalnih površina.

U okviru konferencije, organizovana je i poseta obližnjoj fabrici "Stublina", vodećem proizvođaču aluminijskih okova, ručica i kvaka za stolariju, saopšteno je iz kompanije Henkel Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

10 h

Podeli: