Sindikat penzionera podržava ukidanje penala

Udruženje sindikata penzionera Srbije podržava zahtev da se ukinu penali za penzionisanje građana koji nemaju 65 godina a imaju pun radni staž.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 20.04.2017.

19:53

Sindikat penzionera podržava ukidanje penala
Foto: Thinkstock

Ovo udruženje je podržalo zahtev Socijalno-ekonomskog saveta, a smatra da je poreban novi zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju.

Tim zakonom bi se, kako je navedeno, "stvorili uslovi ne samo za humaniji odnos prema građanima koji su 40 godina radili i uplaćivali novac u PIO fond, već i ekonomsku logiku pa i pravednost da primaju pun iznos penzije, jer su je ekonomski i pravično stekli".

"S obzirom da Vlada ima odlučujuću ulogu u upravljanju PIO fondom, iako joj ta uloga po pravu ne pripada, smatramo je najodgovornijom za sve što se dešava u Fondu, kao i za odluke u kojima se ne prepoznaju ljudi, već samo brojevi", ocenilo je Udruženje sindikata penzionera.

Na sastanku Socijalno-ekonomskog saveta 18. aprila odlučeno je da se Vladi Srbije uputu zahtev da ukine trajno umanjenje penzija od 0,34 odsto mesečno za građane koji su zbog beneficiranog radnog staža otišli u penziju pre navršenih 65 godina starosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: