Vesić: Preuređenje BG - više od100 projekata

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda sprovešće ove godine javne nabavke vredne 8,3 milijarde dinara, najavio je gradska menadžer Goran Vesić.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 14.04.2017.

09:42

Vesić: Preuređenje BG -  više od100 projekata
Foto: Thinkstock

Kako je dodao, planirano je da u 2017. bude realizovano više od 100 projekata u glavnom gradu.

Za nabavku usluga Direkcije planiran je 851 milion dinara, a za izvođenje radova procenjena vrednost javnih nabavki je 7,4 milijarde, rekao je Vesić u Privrednoj komori Beograda i pozvao privrednike da učestvuju na tim tenderima.

"Prošle godine smo imali više od 3,4 milijarde dinara tendera u Direkciji, a na kraju smo ugovorili oko 2,4 milijarde posla odnosno kroz tendere smo uštedeli skoro milijardu, toliko smo dobili niže cene, za nekih 300 otvorenih postupaka"”, rekao je Vesić novinarima.

Kako kaže, gradska vlast je ove godine već pokrenula oko 70 planiranih nabavki.

"To su nabavke za velike infrastrukturne projekte", naveo je gradski menadžer.

Grad je, kako je naveo, prošle godine imao 69 projekata, a plan za ovu godinu je da ih bude više od stotinu.

Pomenuo je i neke od većih nabavki, poput one za postrojenje za preradu otpadnih voda u Međulužju, kao i dva nova velika postrojenja u Pinosavi i Belom Potoka.

"Pokrenuli smo izgradnju sedam kilometara duge kanalizaciije u naselju Braće Marić na levoj obali Dunava, koja je vredna više od 90 miliona dinara. Radimo autobusku stanicu u Bloku 42, jedan tender smo pokrenuli i dva nova nas čekaju ove godine", naveo je.

Završavaju se pristupne saobraćajnice iz Bulevara kneza Aleksandra Karađorđevića, na Prokopu, zatim veza Tošinog Bunara i mosta na Adi...

"Čeka nas i rekonstrukcija Nušićeva ulice vredna oko 50 miliona dinara, a u okviru preuređenja Beograda u pešačku zonu", naveo je Vesić i dodao da je u planu nekoliko remi bunara, u Makišu, Obrenovcu.

Vesić je zahvalio Privrednoj komori Beograda, jer pokazuje da je pravi predstavnik privrede, te naveo da su tenderi koje grad organizuje da firme veruju da mogu da dobiju posao.

Posao, inače, kako je rekao, dobijaju oni koji ponude najbolje uslove, jer, objašnjava, cilj je da što više domaćih preduzeća dobije posao u gradu.

"Ni za jedan tender se ne zna ko će da ga dobije, gde god primetite, ali nije bilo takvih slučajeva do sada da je neko favorizovan, to napišete na portalu i to ćemo sigurno ukloniti", poručio je Vesić.

Kaže, međutim, da cena ne treba da bude jedini kriterijum, što je, primećuje, najčešće glavni kriterijum zbog Zakona o javnim nabavkama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

8 h

Podeli: