Odbrojavanje: Sledeće nedelje deonica od Surčina

Sledeće nedelje počinje izgradnja deonice Surčin - Obrenovac, izjavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 25.02.2017.

20:02

Odbrojavanje: Sledeće nedelje deonica od Surčina
Foto: Tanjug

Ona je dodala da je vrednost radova 208 milona evra.

"Sve je spremno. Sledeće nedelje počinju radovi na deonici Surčin - Obrenovac, na takozvanom Koridoru 11 koji povezuju Srbiju sa Crnom Gorom", rekla je Mihajlović za Televiziju Pink.

Kako je navela, ove godine će Srbija od Obrenovca do Preljine praktično imati završen autoput što je ukupno 103 kilometara.

"Sećate se da smo prošle godine otvarali deonicu Ljig - Preljina. Rade se druge dve deonice i možemo da kažemo da ćemo do kraja godine imati 103 kilometara autoputa", rekla je Mihajlović.

Navodeći da bi deonica Surčin - Obrenovac trebalo da bude gotova sredinom ili krajem 2019. godine, ona je istakla da kineske kompanije to rade, ali da 49 odsto u tome učestvuju domaće, srpske kompanije, koje koje će, praktično, biti nosioci poslova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rublja suspendovana

Predsednik Italijansko-ruske trgovinske komore (IRTP) Ferdinando Pelaco saopštio je da se obustavlja sistem koji je omogućavao ruskim kompanijama da kupuju robe iz Italije za rublje.

15:33

29.4.2024.

1 d

Svet

"Prijateljska zemlja" ne želi rusko – već američko

Turska je u pregovorima sa američkim energetskim divom ExxonMobilom oko ugovora vrednog više milijardi dolara za kupovinu tečnog prirodnog gasa (LNG), u nastojanju da smanji svoju zavisnost od ruske energije, navodi se u izveštaju Fajnenšel tajmsa.

22:24

29.4.2024.

1 d

Podeli: