Nestle smanjuje šećer za 5% - za 18.000t

Kompanija Nestle u Evropi saopštila je da će do kraja decenije njihovi proizvodi imati u proseku pet odsto šećera manje nego sada.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 23.02.2017.

15:43

Nestle smanjuje šećer za 5% - za 18.000t
Foto: Thinkstock

Nestle se obavezao da u svojim proizvoda koji će na evropskom tržištu biti do 2020. godine, bude 18.000 tona šećera manje nego sada.

Time Nestle želi, kako se navodi, da podrži Evropsku komisiju i članice EU koje bi do kraja ove godine trebalo da utvrde plan za poboljšanje kvaliteta prehrambenih proizvoda.

Obećanje o smanjenju šećera deo je globalnih obaveza te kompanije koje će biti objavljene 7. marta.

Nestle je saopštio da godinama ulaže u zdravije i ukusnije proizvode tako što u njima smanjuje količine šećera, soli i masti, a dodaje im hranljive sastojke, kao što su cela zrna žitarica.

Zato su u prethodne tri godine uklonili 11.300 tona šećera iz proizvoda u Evropi.

Evropska komisija i članice EU saglasne su da je neophodno razviti nacionalne planove aktivnosti kako bi se uticalo na smanjenje udela šećera u prehrambenim proizvodima već pre kraja ove godine.

Nekoliko članica EU već je započelo takve inicijative, ali Nestle poziva na jaču koordinaciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

7 h

Podeli: