Srbija ne gubi IPARD-ov novac: Na proleće...

Šefica pregovaračkog tima Srbije sa EU Tanja Miščević izjavila je da Srbija neće izgubiti novac iz IPARD fondova zbog kašnjenja.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 21.02.2017.

10:13

Srbija ne gubi IPARD-ov novac: Na proleće...
Foto: Thinkstock

Miščevićeva je za B92 Biz kazala da je tačno da postoji određeno kašnjenje zbog vrlo zahtevnog procesa akreditacije za sticanje uslova za odobravanje novca iz tog evropskog fonda namenjenom ruralnom razvoju i poljoprivredi.

Ona je, međutum, navela da u finansijskom smislu Srbija neće pretrpeti nikakvu štetu jer se namenjeni novac, ukoliko se ne iskoristi u jednoj, prebacuje u sledeću godinu.

Miščevićeva je navela da su zahtevi za akreditaciju za sredstva iz IPARD programa nešto drugačiji i sveobuhvatniji i da se osim akreditacije ljudi traži i takva vrsta potvrde čak i za prostorije i zgrade.

Navela je da nije upoznata sa svim detaljima dokle se sa usaglašavanjem stiglo, ali je istakla da se već na proleće očekuje nova revizija institucija EU i da će do tada sve biti usaglašeno.

Podsetimo, Srbija nije ispunila uslove za korišćenje pretpristupnih fondova za poljoprivredu IPARD, a ta procena doneta je na osnovu posete revizora Evropske komisije Srbiji krajem maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

11 h

Podeli: