Radnici nezadovoljni, protest na aerodromu

Sindikati zaposlenih na Aerodromu Nikola Tesla Beograd održaće protest zbog odluke Vlade da dugogodišnje radnike umesto na neodređeno primi na određeno vreme.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 12.02.2017.

14:39

Radnici nezadovoljni, protest na aerodromu
Foto: Tanjug

Protest će se održati sutra, u ponedeljak, u 9 časova, rečeno je agenciji Beta u Sindikatu "Zajedno", koji je jedan od organizatora protesta.

Protest će biti održan na parkingu Aerodroma, kod prolaza "D", a učestvovaće predstavnici Nezavisnog sindikata aerodroma Nikola Tesla, sindikata "Sloga" i Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata i sindikata "Zajedno".

Agenciji Beta u sindikatu "Zajedno" rečeno je da će se sutra na protestu fokusirati na status zaposlenih, a da je dalji plan da se zaposleni uključe u proces odlučivanja o sudbini aerodroma.

"Tražićemo da se ugovori zaposlenih, koji nisu jasni, vrate na ono što je obećano, da budu potpisani na neodređeno, kako bi svi radnici na isti način ušli u proces rešavanja sudbine aerodroma", rečeno je u sindikatu, u kome dodaju da je ministarka saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović primanje radnika na neodređeno obećala u novembru i decembru.

Radnici su nezadovoljni i zbog toga što nisu obavešteni o tome koji je model privatizacije aerodroma odabrala Vlada Srbije, već su za koncesiju saznali na sajtu aerodroma.

Vlada Srbije i aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu objavili su javni poziv za davanje koncesije za tu kompaniju u trajanju od 25 godina.

Četiri sindikata koja organizuju protest imaju oko 1.300 članova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

9 h

Podeli: