"Za praznike uložili 500.000 €, dobićemo 20x više"

Gradska vlast je za tri godine uspela da stabilizuje grad, ali i da prvi put posle dugo vremena postoji vizija razvoja, kaže gradski menadžer Goran Vesić.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 25.01.2017.

10:20

Foto: Tanjug

Vesić je za portal Espreso rekao da ove godine treba da se realizuje sve ono što je pripremljeno u budžetu i planovima za 2017. godinu, te da predstoji dosta obimnog posla i priprema projekata predviđenih budžetom.

Vesić kaže da Grad pregovara sa Ministarstvom prosvete o tome da se prenameni jedan deo kredita od Svetske banke Srbiji i iskoristiti za rekonstrukciju objekata odnosno pretvaranje u vrtiće, navodeći da će se naravno graditi vrtići.

"U Beogradu u vrtiće danas ide 40 odsto dece, a u Srbiji postoje mesta gde je taj broj svega deset odsto. Rešavanjem ovog problema mi zapravo samo idemo u susret problemima koji nas čekaju", rekao je gradski menadžer.

Govoreći o proslavi novogodišnjih praznika, Vesić je istakao da je broj posetilaca u Beogradu premašio 100.000 i konačni izveštaj najavio za drugu polovinu februara.

"Nama je „Beogradska zima” počela 1. decembra a završava se 15. februara i tada ćemo objaviti tačno koliko nas je koštala Nova godina, koliko je turista bilo, koliko se zaradilo, koliko su zaradili hoteli i sve drugo kako bi građani mogli da vide koliko je bilo naše ulaganje, a koliko smo svi zajedno dobili", kaže Vesić.

Prema procenama, samo za Novu godinu grad i svi gradski subjekti, trgovine, hoteli, hosteli, kafići i drugi zaradili su više od 20 miliona evra, a Vesić navodi da je činjenica da ćemo za ulaganje od 500.000 evra dobiti 20 puta više.

"Moramo shvatiti da je Beograd turističko mesto i da živi od turizma, da smo imali rast broja turista za 12 odsto u odnosu na protekli period a imaćemo ga i sledeće godine. Da bismo privukli turiste, moramo da kreiramo događaje, sportske, kulturne, kongresne i Nova godina je sigurno jedan od takvih događaja", rekao je Vesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: