Grad plati 12 meseci, trećina ostane da radi

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić kaže da su u tom gradu nezaposlene 8.143 osobe i da se lokalna administracija trudi da raznim merama taj broj smanji.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 19.01.2017.

08:42

Grad plati 12 meseci, trećina ostane da radi
Foto: Tanjug

"Trenutno je u Zrenjaninu nezaposleno 8.143 osoba, što nije mali broj. Trudićemo se da se taj broj smanji, a to činimo na razne načine, od raznh podsticaja, do mera aktivne politike zapošljavanja za šta je u budžetu grada za 2017. izdvojeno 10 miliona dinara", kazao je on.

Janjić je na konferenciji za novinare rekao da su se programi poput "Prve šanse" u prethodne dve godine pokazali kao dobri primeri jer je sa preduzetnicima i privrednicima postignut dogovor.

"Grad je finansirao platu, od 6 do 12 meseci tim mladim ljudima, a više od 30 odsto tako angažovanih nastavlja da radi u tim preduzećima, što se pokazalo kao najbolji model", rekao je on.

Janjić je naveo i da će biti nastavljene aktivnosti na promovisanju Zrenjanina kao dobrog mesta za investiranje, a da je "u poodmaklim pregovorima sa nekoliko investitora koji su zainteresovani za zrenjaninsku industrijsku zonu".

On ja najavio i da će u 2017. godini biti nekoliko investicija u poljoprivredi.

Direktorka zrenjaninske fiijale Nacionalne službe zapošljavanja Tatjana Mijatović je kazala je da je u Srednjobanatskom okrugu na evidenciji nezaposlenih krajem decembra prošle godine bilo oko 16.500 ljudi. Kako je navela, u toku prošle godine samo zbog stečaja u "Beohemiji – Inhem" na evidenciju nezaposlenih je pristiglo više od 300 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

7 h

Podeli: