Đinpinga oduševilo srpsko vino, kontejner otplovio

Prvi od šesnaest kontejnera sa vinima Frušgorskih vinograda - Fruškaćem belim, roze i crvenim - krenuo je prekookeanskim brodom od Banoštora ka dalekoj Kini.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 11.12.2016.

08:31

Đinpinga oduševilo srpsko vino, kontejner otplovio
Foto: Thinkstock

Kako navode iz Fruškogorskih vinograda, tom važnom izvoznom poslu doprinela je činjenica da je predsednik Kine, Sji Đinping, prilikom nedavne posete Srbiji bio oduševljen Fruškaćem, što je pokrenulo pregovore i ugovaranje izvoza vina u Kinu.

Fruškać je za veoma kratko vreme stekao popularnost u severoistočnom delu Kine, pre svega u Šangaju, regiji koja ima vrlo zahtevnu vinsku klijentelu.

Deklaracija vina je prilagođena kineskom tržištu i, osim originalnog naziva ćiriličnog ispisa Fruškać, vina su brendirana novim nazivom - Duša Balkana, ispisanim na kineskom pismu.

Ovim je kompanija Fruškogorski vinogradi želela da iskoristi prostor za promociju naše zemlje, ali i celog regiona.

Fruškać se u Fruškogorskim vinogradima proizvodi od 2016. godine i to beli, crveni i roze. Vinogradi Fruškogorskih vinograda prostiru se na preko 80 hektara i nalaze se u blizini sela Banoštor na obroncima Nacionalnog parka "Fruška gora", uz samu obalu Dunava. Godišnji obim proizvodnje je oko 300.000 litara, a trenutna proizvodnja zasniva se na dva posebna brenda Quet i Fruškać, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: